Ψάχνεις Ορθοπεδικό Χειρουργό στην Αθήνα; Διάβασε το άρθρο!

psaxneis-orthopediko-xeirourgo-stin-athina-diavase-to-arthro

Οι ορθοπεδικές παθήσεις ταλαιπωρούν πολύ κόσμο στη χώρα μας και όχι μόνο και είναι ιδιαίτερα συχνές στους αθλητές αλλά και στα άτομα που ασχολούνται με χόμπι που επικεντρώνονται στην έντονη σωματική άσκηση. Εννοείται ότι για την αντιμετώπιση αυτών των παθήσεων είναι απαραίτητη η επίσκεψη σε έναν ειδικό γιατρό – έναν ορθοπεδικό – ενώ σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να κριθεί απαραίτητη μια μικρής ή και μεγαλύτερης έκτασης ρομποτική χειρουργική επέμβαση. Μια ορθοπεδική επέμβαση πρέπει να γίνεται πάντα με τους καλύτερους όρους, γι’ αυτό και όλοι θέλουν να την κάνει ο πιο ικανός ορθοπεδικός χειρουργός. Οι περισσότεροι ορθοπεδικοί της χώρας – και οι καλύτεροι – δραστηριοποιούνται στην Αθήνα.

Δεδομένου ότι στην Αθήνα υπάρχουν πάρα πολλοί ορθοπεδικοί χειρουργοί η εύρεση του καλύτερου δεν είναι απλή υπόθεση. Στο άρθρο αυτό θα δούμε πώς μπορείτε να βρείτε έναν καλό ορθοπεδικό στην Αθήνα όσο πιο εύκολα και αποτελεσματικά γίνεται.

Ρωτήστε άλλους ασθενείς

Η σύγχρονη ζωή η οποία έχει οδηγήσει πολλούς σε πολύωρες καθιστικές εργασίες αλλά και η διάδοση του αθλητισμού και της γυμναστικής στη χώρα μας έχει κάνει τις ορθοπεδικές παθήσεις ιδιαίτερα συχνές. Δεν είναι, λοιπόν, σπάνιο να έχει κανείς αρκετούς φίλους ή γνωστούς που να έχουν κάνει κάποια ορθοπεδική επέμβαση, έστω και πολύ μικρής έκτασης. Τα άτομα αυτά είναι μια πολύ καλή πηγή πληροφοριών.

Απλά ρωτήστε κάποιον φίλο ή γνωστό σας ποιους γιατρούς έχει επισκεφτεί και γιατί κατέληξε στην επιλογή που τελικά έκανε για την επέμβαση του. ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν είστε αναγκασμένοι να κάνετε κι εσείς την ίδια επιλογή, αλλά έτσι θα αποκτήσετε μια γενική εικόνα για κάποιους γιατρούς κι ένα σημείο αφετηρίας για περεταίρω έρευνα.

Αναζήτηση στο internet

Μπορεί να μην έχετε κανέναν γνωστό που να έχει κάνει μια τέτοια επέμβαση ή να μη θέλετε να μιλήσετε μαζί τους για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να στραφείτε στο διαδίκτυο. Χάρη στο internet και τις μηχανές αναζήτησης, είναι πλέον πολύ εύκολο να βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας κυριολεκτικά εκατοντάδων γιατρών κάθε είδους, χωρίς να χρειαστεί να ψάξετε στον Χρυσό Οδηγό και άλλους επαγγελματικούς καταλόγους όπως παλιά. Απλά πληκτρολογήστε «ορθοπεδικός χειρουργός στην Αθήνα (ή και την περιοχή που σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα)» και θα βρείτε πάρα πολλά αποτελέσματα. Από εκεί και μετά θα πρέπει να κάνετε ένα «ξεσκαρτάρισμα» για να βρείτε τους καλύτερους.

Πλέον οι περισσότεροι γιατροί όλων των ειδικοτήτων έχουν κάποια ιστοσελίδα, όπως ο Ιωάννης Κ. Τριανταφυλλόπουλος. Σε μια ιστοσελίδα, όπως αυτή, θα βρείτε πολλές πληροφορίες για τον κάθε γιατρό, όπως για παράδειγμα την ακριβή τοποθεσία του ιατρείου του, το βιογραφικό και την εμπειρία τους, τις επεμβάσεις στις οποίες ειδικεύεται και τον ειδικό εξοπλισμό που μπορεί να διαθέτει. Με την επίσκεψη σε όσο το δυνατόν περισσότερες ιστοσελίδες του χώρου είναι σίγουρο ότι θα αποκτήσετε μια πολύ καλή εικόνα για πολλούς ορθοπεδικούς χειρουργούς και θα μπορέσετε να καταλάβετε ποιοι είναι οι πιο κατάλληλοι για την περίπτωση σας. Αν ας πούμε το πρόβλημα σας εστιάζεται στη περιοχή της μέσης σας, δεν έχει νόημα να επισκεφθείτε έναν γιατρό που ειδικεύεται στις επεμβάσεις που αφορούν τις κακώσεις μηνίσκου.

Χρησιμοποιήστε και τα social media

Οι περισσότεροι γιατροί, πλέον, έχουν και παρουσία στα social media, μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε κι εκεί μια μικρή έρευνα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ονόματα που έχετε ήδη ξεχωρίσει από την έρευνά σας στο διαδίκτυο ή από τις προτάσεις φίλων ή / και γνωστών σας. Σε social media όπως το Facebook θα δείτε ακόμη καλύτερα το ιατρείο του κάθε γιατρού, ενώ μπορεί και να δείτε και υλικό – άρθρα, videos κλπ – που δεν είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του. Επιπλέον, με την έρευνά σας σε αυτές τις πλατφόρμες μπορείτε να βρείτε και σχόλια ασθενών αλλά και αξιολογήσεις διάφορων γιατρών έτσι ώστε να σχηματίσετε μια ακόμη καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη εικόνα γι’ αυτούς.