Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν να κάνετε μία πλαστική επέμβαση

Η πλαστική χειρουργική πλέον δεν αποτελεί αχαρτογράφητη περιοχή για τον περισσότερο κόσμο, αφού λίγο πολύ όλοι ξέρουμε κάποιον – είτε διάσημο είτε «κοινό θνητό» που να έχει κάνει κάποια τέτοια επέμβαση ή να σκέφτεται να κάνει. Επιπλέον, κάθε μέρα ακούμε πολλές συζητήσεις αλλά και διαφημίσεις σχετικά με αυτό το θέμα στη τηλεόραση και το διαδίκτυο. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ακόμη κάποια πράγματα τα οποία είτε δεν ξέρουμε, είτε απλά δεν μπορούμε να «χωνέψουμε». Με άλλα λόγια, υπάρχουν αρκετοί μύθοι γύρω από τις πλαστικές, κάποιοι από τους οποίους είναι και αρκετά επικίνδυνοι με την έννοια ότι μπορούν να αλλάξουν την εικόνα μας για συγκεκριμένες επεμβάσεις.

Οι μύθοι αυτοί σε γενικές γραμμές αφορούν τις προσδοκίες μας από συγκεκριμένες επεμβάσεις και κατά συνέπεια και το ποιο αποτέλεσμα θεωρούμε επιτυχημένο και ποιο όχι, αφού όλα αυτά εξαρτώνται από τις προσδοκίες μας. Με άλλα λόγια, δεν είναι καθόλου σπάνιο να απογοητεύεται κάποιος από μία πλαστική επειδή δεν κατάφερε το αδύνατο αποτέλεσμα που επιθυμούσε. Ας δούμε λοιπόν ποια πράγματα πρέπει να γνωρίζετε πριν να κάνετε μία πλαστική.

Οι ρυτίδες δεν εξαφανίζονται

Να ξέρετε ότι όταν ακούτε για θεραπείες κι επεμβάσεις που υπόσχονται εξαφάνιση ρυτίδων και άλλων σημαδιών της παρόδου του χρόνου, δεν θα πρέπει να παίρνετε αυτά τα λόγια κυριολεκτικά. Οι ρυτίδες δεν πρόκειται να πάνε πουθενά αφού καμία επέμβαση και καμία μη επεμβατική θεραπεία, όσο σύγχρονη και υψηλής τεχνολογίας και να είναι, δεν είναι μαγεία και δεν μπορεί να γυρίσει τον χρόνο πίσω.

Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι η κατάσταση του προσώπου σας δεν θα βελτιωθεί σε πραγματικό βαθμό. Το πρόσωπο σας θα αλλάξει και θα γίνει πιο νεανικό και σφριγηλό αλλά οι ρυτίδες θα είναι ακόμη εκεί, απλά θα μειωθεί η ορατότητα τους και μετά από κάποια χρόνια – ή και μήνες στη περίπτωση των μη επεμβατικών μεθόδων – θα γίνουν πάλι αρκετά ορατές. Μην νομίζετε ότι πετάξατε τα λεφτά σας αν δείτε ξανά κάποια ίχνη από τις ρυτίδες σας μετά από μία πλαστική.

Οι πλαστικές δεν είναι μέθοδοι αδυνατίσματος

Πολλοί πιστεύουν ότι μία λιποαναρρόφηση στην ουσία είναι μία επέμβαση που θα αφαιρέσει όλο το περιττό λίπος από το σώμα τους με αποτέλεσμα όχι μόνο να χάσουν πολύ βάρος κατά την επέμβαση, αλλά να αποκτήσουν κι ένα ιδανικό και πολύ αδύνατο και καλοσχηματισμένο σώμα. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν είναι δυνατόν να γίνει. Η λιποαναρρόφηση δεν είναι μία επέμβαση κατά την οποία αφαιρούνται κιλά ή όλο το περιττό λίπος στο σώμα. Είναι μία εξειδικευμένη πλαστική επέμβαση η οποία έχει σαν σκοπό την αφαίρεση περιττού λίπους από συγκεκριμένα σημεία του σώματος στα οποία υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση η οποία και δεν υποχωρεί ούτε μετά από δίαιτα ή έντονη άσκηση. Με άλλα λόγια, η λιποαναρρόφηση πρέπει να γίνει ΑΦΟΥ ο ασθενής έχει προσπαθήσει να χάσει βάρος κι έχει παρατηρήσει τοπικό πάχος που είναι και ιδιαίτερα ανθεκτικό.

Οι πλαστικές δεν μπορούν να σας δώσουν six-pack

Ακούγοντας τον όρο κοιλιοπλαστική, δεν είναι λίγοι αυτοί που νομίζουν ότι πρόκειται για μία επέμβαση που θα τους κάνει το στομάχι «σανίδα», οπότε και θα είναι έτοιμοι για την παραλία μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες ή ακόμη και μέρες! Εννοείται ότι πάλι κάτι τέτοιο δεν γίνεται να γίνει. Δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να υπάρξει κάποια επέμβαση που να κάνει την μπυροκοιλιά, six-pack. Η κοιλιοπλαστική απευθύνεται σε άτομα που έχουν χάσει πολύ βάρος απότομα ή σε γυναίκες που μόλις έχουν γεννήσει και παρατηρούν ότι η κοιλιά τους έχει χάσει την ελαστικότητα της κι έχει κρεμάσει. Η επέμβαση αυτή απλά θα αφαιρέσει το περιττό δέρμα και λίπος και θα φέρει την κοιλιά «στα ίσια της».

Όλοι οι πλαστικοί δεν είναι ίδιοι

Όλοι οι πλαστικοί είναι γιατροί και καλοί στη δουλειά τους. Είναι όλοι τους επαγγελματίες και επιστήμονες, οπότε ξέρουν πολύ καλά την δουλειά τους και μπορείτε να τους εμπιστευθείτε. Ωστόσο, ακόμη και οι καλύτεροι πλαστικοί χειρουργοί στην Ελλάδα, δεν έχουν όλοι την ίδια εμπειρία με όλες τις επεμβάσεις. Κάποιοι είναι πιο εξειδικευμένοι σε ορισμένες επεμβάσεις, οπότε θα πρέπει πάντα να επιλέγετε έναν πλαστικό χειρουργό που να ειδικεύεται στην επέμβαση που θέλετε να κάνετε.